Animus Consiliere psihologica

La ce să te aștepți într-o ședință psihologică? (1/6)

Înainte de a face ceva pentru prima dată, ne putem simți intimidați. În fața incertitudinii și necunoscutului suntem făcuți să trăim o neliniște, mai mare sau mai mică. Vestea bună este că puțină lumină asupra ce te poți aștepta în consiliere sau psihoterapie aduce imediat cu sine liniștire sufletească și curaj.

Dacă nu ai mai fost la o ședință de consiliere psihologică până acum, s-ar putea ca aceste articole să-ți răspundă la câteva dintre întrebările pe care este firesc să le ai, iar atunci când decizi să soliciți o ședință psihologică cu un psiholog Animus, o vei face mai ușor și plăcut.

Întâi de toate

Cine este psihologul?

Un psiholog bun este acela cu care simți că poți discuta confortabil, care nu te judecă și pe care îl simți implicat și interesat de tine, în care ai încredere și pe care te poți baza. Este un ghid, alături de care reușești lucruri care țin de tine. Unii oameni preferă un psiholog cu atitudine formală, pe când alții se simt bine cu unul mai cald și familiar. Indiferent de caz, dacă atât psihologul, cât și beneficiarul se poartă cu respect și demnitate, relația terapeutică este una bună și duce la rezultate bune și obiective atinse cu succes. Interesant este că relația terapeutică este cea care s-a dovedit a fi ingredientul cel mai important pentru reușita consilierii psihologice sau a psihoterapiei, mult mai important decât tehnicile aplicate, decât școala terapeutică a psihologului și chiar decât motivația persoanei consiliate.

Psihologul este deci o persoană care a absolvit o facultate (și cel mai adesea și un master) de specialitate, unde a studiat psihicul uman și are activitate de consiliere și/sau psihoterapie cu clienți și pacienți. În plus, participă continuu la cursuri, conferințe, seminarii, formări, deci învață permanent în meseria și vocația sa. Un psiholog a studiat minim 5-10 ani, ca să îți poată fi de folos.

Similar Posts